neljapäev, 12. september 2013

"Lõpupidu"

Tere!

Tahan teile rääkida raamatust "Lõpupidu", mis on on mu nüüdne lemmik. See raamat oli 2009. aasta noorsooromaanivõistlusel äramärgitud töö ja autoriks Heli Künnapas. Selles sarjas on avaldatud palju raamatuid, mis kirjutatud Eesti noorte autorite poolt.

Selle raamatu ma sain juhuslikult. Läksin isaga poodi, et osta mingi raamat, mida oleks hea lugemiseks laagrisse kaasa võtta. valisin kahe raamatu vahel: "Lõpupidu" ja "Surnud liblikad" ning valisin neist esimese. Teine raamat  on ka sama sarja raamat.
Lõpupidu
Nüüd kirjutan raamatu sisust.
Lugu räägib Railist, kes läks 12ndasse klassi ja ta klassi tuli kaks uut õpilast. Marcus, kes oli seltskondlik, jutukas, silmapaistev tõmmu kehaga noormees ja Roomet, kes oli vastupidiselt vaikne, tagasihoidlik ja heledapäine. Railile hakkas Marcus kohe meeldima ja ka poiss ei hoidnud oma tundeid tagasi. Marcus oli Raili  esimene armastus. Nende suhe kestis mitu kuud. Raili pidas Marcust oma kõikidest tegemistest tähtsamaks ning jättis ka trenni ja õppimise unarusse. Kõik kestis seni, kuni Raili sai tunda Marcuse ükskõikset suhtumist, ta sai haiget ja jättis poisi maha. Marcus tegi kõik, et Railit tagasi saada ja see ka õnnestus. Nende suhe aga ei meeldinud Roometile. Ta püüdis ka Railile rääkida, et Marcus tegelikult ei ole see, kellena ta näib. Tuli välja, et Marcust ja Roometit seob ühine tume minevik. Pärast tõe teada saamist ei tahtnud Raili kummagi poisiga läbi käia. Mõeldes juhtunu üle sai Raili aru, et oli Roometile koguaeg meeldinud, Roomet oli teda hoida ja kaitsta püüdnud, kui tüdruk kedagi kõige rohkem vajas. Roometist ja Railist sai paar.
Raamatu lõpu poole sattus Roomet kaklusesse ja langes koomasse, kust ta küll välja tuli, kuid siis ootamatult suri. Railil oli Rommetile üllatus, mille ta tahtsis talle avaldada lõpupeol - ta ootas Roometilt last.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar